Zapekaná koreňová zelenina s kuracími kúskami s prošutom
január 04, 2017 - 12:36
Ako pripraviť zapekanú koreňovú zeleninu vie asi každý, ale náš videorecept vám poskytne jeden iný a možno aj zaujímavý postup a hlavne reprezentatívnu chuť a vzhľad. Ak zaradíme videorecept medzi „Easy & Tasy“ tak určite bude chutný a jednoduchý na prípravu.
Foto:
Ivan Medveď
Čas varenia:
30 minút
Čas prípravy:
15 minút
Ingrediencie:
150 gtekvice
150 gfeniklu
150 gpetržlenu
250 gkuracie prsia
20 gprošuta
30 gmasla
1 plmedu
1 plcitrónová šťava
1 člsoli
1 člčierneho korenia
Tymian
Rozmarín
olivový olej
Inštrukcie:
Zeleninu si nakrájame na hranolky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, med, olej a bylinky.
Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
Počas pečenia zeleniny si pripravíme kuracie kúsky z kuracích pŕs, ktoré si nakrájame na hrubšie pásiky a po pridaní soli a čierneho korenia kúsky zabalíme do prošúta.
Komentáre