Dnes je streda, 17.august 2022, meniny má: Milica
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Privítajte farebnú Veľkú noc s mrkvovým cheesecakom

apríl 08, 2022 - 08:30
Baránok a mazanec, to je klasika, bez ktorej sa tradičná Veľká noc skrátka nezaobíde. Ak chcete tento rok vyskúšať aj niečo viac hravé, vsaďte na lahodný mrkvový cheesecake, po ktorom sa bude oblizovať celá rodina. Tejto tortičke dodáva šťavu sladká mrkva a farebnú jarnú hravosť zase HARIBO Jelly Beans, želé cukríky pripomínajúce nafarbené vajíčka. Zapojte do prípravy aj malých pomocníkov, ktorí vám pomôžu dezert ozdobiť k dokonalosti. Pozvite si jar domov so všetkým čo k nej patrí a užite si veselú Veľkú noc.
Foto: 
Haribo

Recept na veľkonočný mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans

INGREDIENCIE

Korpus (forma s priemerom 24 cm) 

200 g karamelových sušienok

50 g mletých pekanových orechov

50 g nadrobno nastrúhanej mrkvy

40 g rozpusteného masla 

mrkvovy_dort_3.jpg

Foto: 
HARIBO

Náplň

700 g čerstvého smotanového syra

200 g kyslej smotany

150 g cukru kryštál

1 lyžica citrónovej šťavy

1 lyžička citrónovej kôry

1 lyžička vanilkového extraktu

3 vajcia

3 lyžice hladkej múky

 

Na ozdobu

150 g čerstvého smotanového syra

30 g smotany na šľahanie

30 g cukru múčky

1 lyžička citrónovej šťavy

HARIBO Jelly Beans

 

mrkvovy_dort_2.jpg

Foto: 
HARIBO

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno guľatej otvárateľnej formy vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s orechmi, mrkvou a rozpusteným maslom. Potom zmes natlačíme do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté, a dáme na 10 minút predpiecť.
  2. Pripravíme si krémovú náplň. V mixéri na nízkych otáčkach prešľaháme syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľaháme vajíčka a po lyžiciach aj múku. Krém nalejeme na predpečený korpus a uhladíme stierkou.
  3. Teplotu v rúre znížime na 150 °C. Formu dáme na prostrednú mriežku a pod ňu hlbší pekáč, do ktorého nalejeme vriacu vodu. Cheesecake pečieme cca 55-60 minút, stred by mal byť takmer stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou jemne pohneme. Potom ho necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec niekoľko hodín vychladíme v chladničke. 
  4. Syr, smotanu, cukor múčku a citrónovú šťavu vyšľaháme na pevný krém, dáme do vrecka so zdobiacou špičkou a na cheesecake ho ozdobne navrstvíme. Dozdobíme cukríkmi HARIBO Jelly Beans, jedlými kvetmi či mrkvovými špirálkami.

- - Inzercia - -